----------------

Satsa på ett uterum sk vinterträdgård


skrivet den 21 mar av MartiN, klockan:12:48

Det är fascinerande hur vi svenskar alltid planerar för att sitta ute, när alla vet att det bara är max en tredjedel av året som det verkligen är angenämt. När man hör förslag till nya områden i städer så är det alltid uteserveringar, picnicytor, strandpromenad, park, utomhusbad, torghandel och så vidare. Och när folk pratar om sitt boende så är det alltid viktigt med trädgård, utemöbler, odlingar, grillning, solplats och så vidare. Och inget ont i det, vi vill ju ta vara på de fina dagarna och sitta ute i våra trädgårdsmöbler när det går.

Men eftersom verkligheten ser ut som den gör borde vi också planera för vind, kyla, rusk och ogästvänliga dagar. För semester- och helgdagar då man inte vill fika och sola utomhus, då man inte vill stå och huttra vid något marknadsstånd eller spatsera på någon strandpromenad med glasskiosker. Vi borde satsa på uterum, vinterträdgård, gallerior, övertäckta promenadstråk, hållplatser med tak, kanske till och med hållplatser som går genom till exempel en galleria eller flygplats och där man kan vänta skyddad från väder och vind. I Göteborg blåser det snålt på samtliga spårvagnshållplatser typ. Liseberg med sin julsatsning och sina dåliga dagar med kasst väder borde ha t ex inomhusbergochdalbanor som Space Mountain på Disneyland eller spöktåg i en byggnad. Kanske är ett inglasat uterum den bästa investeringen inför semestern.

Men det är alltid de soliga dagarna vi planerar för. Håll nästa runda bord samtal om framtida stadsmiljöer ute på någon blåsig kaj.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt