----------------

En tobaksplanta?


skrivet den 16 aug av Admin, klockan:16:44

Efter att fått tillgång till en stor del mark, dels den jag fått av svärföräldrarna och dels den plätt som kom tillsammans med sommarhuset har jag börjat intressera mig alltmer för odling. I mina strävanden att hitta den perfekta plantan som kan vara både vacker och användbar stötte jag av en händelse på tobaksplantan. Självklart blev jag intresserad och mina förutfattade meningar krossades då jag upptäckte att tobak går att odla i Sverige. Har alltid trott att det kalla klimatet skulle sätta käppar i hjulet, men icke! Tydligen är det ganska vanligt att odla tobak i Sverige och det kan även vara lönsamt, dock inte som en industriell löneverksamhet. Däremot kan jag som inbiten snusare dra stor fördel av detta ;) Tobaksplantan odlas alltså på samma sätt som andra jordbruksprodukter där fröna sås i odlingsbänkar (detta för att förebygga insektsattacker, himla fiffigt!) och därefter placeras det ut på fältet. Efter ca 1 år skördas plantan och bladen torkas för att därefter genomgå en fermenteringsprocess och pressning. Måste ju säga att det vore lite spännande att ta sig an denna utmaning! 

Kanske skulle min tobaksplanta se ut såhär 


Just nu värderat 2.5 av 19 människor

  • Currently 2,473684/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt