----------------

Dags att plantera skogsplantor


skrivet den 16 aug av Admin, klockan:11:20

Skog och mark 

Har fått äran att ta över svärföräldrarnas mark och funderar på att expandera skogen en aning. Har inte varit skogsägare tidigare och är således inte medveten om varken priser eller regler för skogsplantor.

Skogsbruksplan

Det första som bör göras är att lägga in en skogsbruksplan för min mark, vad som behövs åtgärdas och underhållas. Det är rimligt i mina ögon att planera 5 år i taget eftersom att marken är så pass stor och välskött. Under det första 5 åren kommer jag att börja producera skogsplantor samt underhålla dess nuvarande plantor. Efter 10 år kommer hitta nya projekt och även se över fisk, bär och svamp plantering, eftersom jag själv tycker om att fiska och leta svamp.

Skogsplantor

Till produceringen av skogsplantor kommer jag att hitta attraktiva arter för att i framtiden vara attraktiv vid försäljning av exempelvis granar och björkris. Detta är min första teori kring min mark och kommer säkerligen i framtiden dela med mig av fler tankar och idéer :)

 


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt